Pogovorni večer: Dr. Karel Gržan in dr. Manca Košir v KOŽ

Knjižnica Otona Župančiča je v ponedeljek, 13. 11. 2017, v sodelovanju z gibanjem Svetovnim etosom Slovenija pripravila pogovor z dr. Karlom Gržanom, avtorjem knjige 95 tez, pribitih na vrata svetišča neoliberalnega kapitalizma za osvoboditev od zajedavskega hrematizma. Z avtorjem se je pogovarjala dr. Manca Košir. Vabimo k ogledu povzetka pogovora.

 https://www.youtube.com/watch?v=mgBqBiQHcZs&t=11s

Nevzdržnost razmer v Cerkvi je pred 500 leti Martina Luthra primorala, da je 31. oktobra 1517 nadškofu Albertu ter škofu v Brandenburgu poslal protestno pismo, ki mu je priložil svojih 95 tez. Njegov poziv Cerkvi, naj se vrne k nauku Svetega pisma, je bil glavni vzrok številnih novosti.

Nevzdržnost današnjih razmer pa je vzrok 95 tez, »pribitih na vrata svetišča neoliberalnega kapitalizma«. V njih je poziv, da se odvrnemo od krivičnega in zločinskega hrematizma in obudimo nauk ekonomije, katere temeljno poslanstvo je skrb za dom – poskrbeti za slehernika.

Avtor: Igor Podbrežnik (http://www.casnik.si/index.php/2017/11/21/povzetki-pogovornega-vecera-v-koz-karel-grzan-in-manca-kosir-posnetek/)
Video: Gregor Gajzar

Morda ti bo všeč tudi...