Kako misliti in živeti svetovni etos odprto izven religioznih sistemov

V sodobnem času se vplivi raznih kulturnih okolij vse tesneje prepletajo. To lahko jemljemo kot vzrok za konflikte med različnimi predstavami in vrednotami, lahko pa to razumemo tudi drugače, kot izziv in priložnost za duhovno rast. Svetovno zakladnico izkušenj mnogih generacij lahko opazujemo brez vnaprejšnjega vrednotenja, kaj je dobro in kaj je slabo. Skušamo odkriti tisto, kar je še globlje od vsake polarizacije, od vsake vnaprej zastavljene doktrine. To je možno, če le znamo umiriti nemirni tok časa in se soočiti z nam lastno tišino, od koder potem mirno in brez strahu zremo vse manifestirane oblike sveta. V navidezni temi za vsemi oblikami se torej skriva božanska narava človeka in to nam je opora v dialogu med različnostmi tega sveta.

Predavanje “Kako misliti in živeti svetovni etos odprto izven religioznih sistemov”  bo potekalo v sredo, 29 maja 2024 ob 18h v Mestni knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2/III v Ljubljani.

Vabi Gibanje svetovni etos Slovenije

Andrej Detela, teoretski fizik in svetovno priznani inovator za robotiko ter za električne avtomobile. Govori pet tujih jezikov,dodatno se uči še sanskrt.
Ko je potoval po Indiji, Avstraliji, Japonski je povsod radovedno in kritično spoznaval zgodovinska in sodobna družbena dogajanja ter jih povezoval z znanostjo-umetnostjo-filozofijo-duhovnostjo. Je tudi izvrsten pisatelj, predvsem in najgloblje pa je umetniška – pesniška duša.

 

Vir slik: WIKIPEDIA, PIXABAY

Morda ti bo všeč tudi...