Ira Zorko O PERMAKULTURI…

V pon. 26.3. ob 18h vabimo v
MKOŽ, Kersnikova 2/III, Lj.
na delavnico, ki jo bo vodil naš sodelavec

Ira Zorko: O PERMAKULTURI, ETIKI in EKO-LOGIČNI EKO-NOMIJI
Kaj je to permakultura? Zastavljali si bomo vprašanja o družbenih in osebnih idealih in iskali odgovore o naravi obstoječega denarnega sistema, o njegovi etičnosti in ekološkosti in se pogovarjali o današnjih ujetostih in alternativah sodobnega bivanja, o tistih, ki jih je poznala zgodovina in tistih, ki jih danes na podlagi svojih etičnih principov razvija in omogoča permakulturna praksa.  

Ira Zorko, 1962 rojen v Lj., 1994 diplomiral na fakulteti za arhitekturo, Lj., ima od 2005 samostojno arhitekturno prakso, 1996 je soustanovitelj Društva za permakulturo Slo., od 2010 diplomirani permakulturni načrtovalec, učitelj Bothmer gimnastike in od 2007 direktor Zavoda za prostor kulture, Cornucopia. Zadnja leta se vse bolj in bolj posveča ekološki arhitekturi in izobraževanju.
Nagrade in priznanja:
Za postavitev lesene brvi v središču Lj. je leta 1992 prejel študentsko Plečnikovo nagrado. Redno objavlja članke v časopisih in strokovnih revijah. Kot soustanovitelj 1995 je bil deset let član arhitektov Odprtega kroga, prejemnikov nagrade Zlato gnezdo leta 2009 za dosežke na področju arhitekture in urbanizma in pa skupine Sestava, ki je leta 2004 prejela Župančičevo priznanje mesta Lj. za umetniško in arhitekturno preobrazbo nekdanjih vojaških zaporov v Mladinski hotel. Zadnja leta se vse bolj in bolj posveča ekološki arhitekturi in izobraževanju.

Morda ti bo všeč tudi...