Vabilo na večer kramlJANJA o moči znanja

Gibanje svetovni etos Slovenija in  Mestna knjižnica Ljubljana – Knjižnica Otona Župančiča vabita v ponedeljek 9. januarja 2023 ob 18 uri  na dogodek, ki bo potekal na Kersnikova 2/III pod naslovom:
“Večer kramlJANJA o moči znanja – Pogovor z gostjo Janjo Zupančič”, pedagoginjo in svetovalko, “strokovnjakinjo za izobraževanja” in dolgoletno ravnateljico OŠ Louisa Adamiča Grosuplje.
Dogodek Večer kramlJANJA o moči znanja bo moderirala kolegica Mirjana Jelančič, bivša ravnateljica OŠ Sava Kladnika iz Sevnice.
VABLJENI!
Povzetek iz predstavitve:
“Gospa Janja Zupančič je svojo profesionalno pot začela kot učiteljica. Izkušnje je pridobivala s poučevanjem na različnih ravneh izobraževanja: pri delu s predšolskimi otroki, osnovnošolci, dijaki in odraslimi.
Sodelovala je s fakultetami pri usposabljanju študentov, bodočih učiteljev.
Tri mandate, to je 15 let, je v vlogi ravnateljice vodila Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje, eno največjih slovenskih osnovnih šol.
V prepričanju, da so za kakovosten pouk najpomembnejši strokovni in srčni učitelji, je podpirala njihov profesionalni razvoj in osebno rast. Spodbujala je prenos znanja med zaposlenimi. Razvila je inovativne oblike internih izobraževanj in tudi sama izvajala delavnice, predavanja in predstavitve.
Janja je avtorica več člankov o poučevanju in vodenju.
Pod okriljem Šole za ravnatelje se je usposobila za mentorstvo novoimenovanim ravnateljem in za izvajanje svetovanj ravnateljem na področju pedagoškega vodenja. Poglobljeno se je ukvarjala s kakovostjo učenja, poučevanja in vodenja učenja.
Janja verjame v transformativno moč pogovora, kar na svojstven način prepleta s coachingom, zato verjetno ni naključje, da je po programu Mednarodne coaching federacije opravila izobraževanje za coache in s stalnim izobraževanjem nenehno teši tudi lastno učno radovednost.
Septembra 2022 se je odločila, da sledi svojemu notranjemu klicu in stopi na samostojno pot. Z bogatim znanjem, izkušnjami, empatičnostjo in drznostjo podpira posameznike in organizacije, ki želijo kar najbolje razviti svoje potenciale.
Z globokim razumevanjem podpira ravnatelje pri opravljanju neprecenljivega poslanstva.
Učiteljem pomaga krepiti profesionalni kapital in, kot rada reče, oživljati njihov pedagoški eros.
Z učenci raziskuje motivacijo za učenje.
Staršem odstira pogled na znanje kot vrednoto, ki bo otrokom omogočila več življenjskih priložnosti.
V miru doma pa je povsem običajna mama in žena.”

Več o njej si preberite na EduAkcija, razvoj izobraževalnih potencialov in svetovanje www.eduakcija.si

Morda ti bo všeč tudi...