Vzpostavitev svetovnega miru

PRAVICA DO SVETOVNEGA MIRU JE PRAVICA VSEH LJUDI, VZPOSTAVITEV SVETOVNEGA MIRU JE DOLŽNOST IN NALOGA POLITIČNIH  IN VERSKIH VODITELJEV

V priponki je besedilo, ki nam ga je na SE poslala gospa Dragica! Besedilo je objavljeno v originalu, kot je bilo poslano dne 19. aprila 2015.

Zaključne besede: “Vsi na tem planetu smo človeška bitja, sopotniki in popotniki v potovanju skozi in v večnost. Zakaj to potovanje ne bi izkoristili v miru, sreči, ljubezni in blaginji?
To je mogoče, le če se odločimo za to. In če se za to odločimo, nimamo kaj izgubiti. Vsi lahko le pridobimo.”

Napisala: Dragica Marešić, dipl. socialna delavka, inv.upok.
Republika Slovenija, april 2015, European Union
E-mail: dragica.maresic (at) yahoo.com

SLOVENSKA VERZIJA

ENGLISH VERSION

Spoštovani!

Pošiljam slovensko verzijo ( v priponki) za objavo o svetovnem miru. Je pa tudi v angleščini.

Nekaj bi še rada povedala.

Jaz mislim, da tudi v resničnem življenju udejanjam mir, ljubezen, pravičnost za dobro vseh ljudi. Mnogo ljudi tudi v zgodovini je razmišljalo, pisalo in se fizično borilo za svetovni mir. Žal nisem zasledila pobud o svetovnem miru brez orožja. Želim povedati, da je obstoj orožja absurden in kontradiktoren ustvarjanju in obstoju življenja. Ženske, ki rojevamo nova človeška življenja, matere, ki so pokopale otroke ubite z orožjem,…bi morale imeti zadnjo besedo, ko govorimo o obstoju orožja in vzpostavitvi svetovnega miru.Svet brez orožja ni utopija, takšen svet je mogoč. Ko se bomo začeli medsebojno pogovarjati  s temi besedami, potem se to lahko tudi zgodi. V kolikor bomo nadaljevali  s tipičnim človeškim stavkom, da se nekaj pač ne da,da je nemogoče, potem ostajamo na isti ravni zavesti in delovanja in dovoljujemo, da se dogajajo katastrofe.

Ali ni naš cilj, da človeštvo napreduje ne le ekonomsko, tehnološko, znanstveno ampak tudi duhovno? Duhovnost pa je v nasprotju z orožjem za ubijanje ljudi, otrok in odraslih!

Z vsebino bi želela vzpodbuditi predvsem ženske matere, da se uprejo nesmiselnemu početju naše civilizacije, to je proizvodnji, prodaji in uporabi orožja, nesmiselnemu ubijanju, vojnam,…Vsekakor se morajo temu pridružiti tudi pripadniki moškega spola. Orožja ne potrebujemo zato, da bi obstala naša civilizacija. Vsi vemo, da svet porabi več denarja za orožje kot za razvoj človeštva. Vsaki novi generaciji, ki prihaja, vsiljujemo orožje kot nekaj sprejemljivega, čeprav triletni otrok razume, da temu ni tako.
Če ves trud človeškega življenja lahko končamo z enim metkom iz orožja ali nam to ne pove, da je s človeško civilizacijo nekaj hudo narobe?

Ali ni čas v 2015. letu našega štetja, da na planetu Zemlja zavlada mir, sožitje, prijateljstvo, blaginja, ljubezen za VSE LJUDI? Ali si upa kdo trditi, da si vse to ne zasluži vsak človek že takoj ob spočetju in rojstvu? Vsak človek, ki bi bil deležen teh osnovnih človeških potreb ne bo imel želje po orožju, ubijanju, kriminalu, nasilju, samomoru,…

Naloga in dolžnost naše človeške civilizacije je, da končno dosežemo to, za kar smo ustvarjeni, ZA ČLOVEŠKO ŽIVLJENJE, v pravem smislu te besede, življenje do naravne zemeljske smrti. Vse manj od tega povzroča trpljenje meni, vam, človeku  na drugem kontinentu, vsem nam. Od naše odločitve danes je odvisno kaj si želimo za nas, naše vnuke, pravnuke. Verjamem, da se bo človeštvo odločilo pravilno.

Zato vas prosim, da mojo vsebino v priponki objavite, da bodo ljudje sploh začeli razmišljati o svetovnem miru brez orožja, ker so nam-jim vsadili v možgane, da je takšen svet nemogoč. To me tako žalosti, ko opazujem vsa ta televizijska sporočila o prezgodnjih smrtih, ubijanjih, vojnah, prepirih, se sprašujem, zakaj moram-o živeti na takšnem planetu? Odgovori naj si vsak sam.

Več si boste prebrali v priponki.
Hvala vam. Vse dobro vsem nam!
Dragica Marešić